YouTube

Buikspieren Trainen

Buikspieren Trainen

Buikspieren trainen gaat gemakkelijk en zeer effectief met Kettlebells. De komende tijd zul je steeds vaker resultaten gaan ontdekken over het trainen van buikspieren met de kettlebell. Het mooi van de kettlebell is dat hij ontzettend veel spiergroepen gelijktijdig traint. Tijdens de oefeningen verbruik je daarom ook veel energie en zal je vetverbranding heel hoog zijn.

Welke buikspieren trainen

Zowel de hoge, lage als de zijwaartse buikspieren kun je gemakkelijk trainen met de Kettlebell. Let er wel op dat je het juiste gewicht kiest! Door grondoefeningen te doen heb een stevige basis voor balans en kun je eenvoudig starten. De zijwaartse buikspieren kun je op deze manier heel gemakkelijk trainen. En afhankelijk van de zwaarte (kilo) kettlebell ga je buikspieren ‘kweken’.

Afvallen buik

buikspieren trainen - kettlebelltraining.be

buikspieren trainen – kettlebelltraining.be

wil je liever eerst afvallen bij je buik? of een paar kilo afvallen rondom je buik? Ook hiervoor is de kettlebell zeer geschikt. Eigenlijk is de kettlebell altijd geschikt om te trainen. Of zeggen we dat alleen maar omdat wij zo enthousiast zijn over deze ‘Russische bollen’? Wij hebben het vaker meegemaakt dat verschillende trainingen niet het effect brachten waar we naar op zoek waren. Terwijl door te trainen met de Kettlebell dit wel lukte.

Beste manier van buikspieren trainen

De beste manier om je buikspieren te trainen is om te starten met de kettlebell. De oefening gaat als volgt: je gaat zitten op de grond (neem bij voorkeur een matje om op te zitten). Vervolgens neem je de kettlebell en gaat dit van de linkerkant – over je buik – naar de rechterkant brengen. En weer terug. Zorg ervoor dat de Kettlebell de grond NIET raakt, hierdoor blijf je spanning houden om je buikspieren. Probeer deze oefeningen 3 x 10 te doen, dus 3 oefeningen van 10 reps. Als je serieus bent doe je deze oefening minimaal 3 x per week. Maak gebruik van een rustdag tussen je trainingsdagen. Op deze manier haal je het beste resultaat met Buikspieren Trainen

 
Reacties zijn gesloten.