YouTube

Buikspieren trainen met Kettlebell

Buikspieren trainen met Kettlebell gaat heel snel!

Om snel je buik plat en strak te krijgen is de Kettlebell ideaal ! Dit komt omdat je ontzettend veel (en snel) het buikvet doet verbranden tijdens de oefeningen met de Kettlebell. Stop daarom met Sit-Ups en andere (stomme) oefeningen die geen draaiende beweging hebben. Je verbrand geen vet en daarom krijg je geen buikspieren te zien.

Pas nadat je buikvet weg is kun je de buikspieren zichtbaar krijgen. Of je als man een 6-pack buikspieren wilt hebben of als vrouw een platte en strakke buik. Het lukt met de Kettlebell !

Het grote verschil met andere apparaten is dat de Kettlebell een los apparaat is. Het grote voordeel hiervan is dat je veel meer spieren gebruikt bij elke oefening. Dit gebeurt niet in een fitnessruimte als je een vast toestel gebruikt. Doordat je bijvoorbeeld de Kettlebell hoog houdt, bijvoorbeeld achter je hoofd, span je al je buikspieren aan. Tevens voel je in de benen spanning komen doordat ook deze spieren worden gebruikt.

In de video van Jesse van der Velde, de zgn. 20 minuten Vetkiller, laat hij je zien hoe je snel en eenvoudig enkele oefeningen kunt doen. Jesse en de dames demonstreren de oefeningen heel goed en gaan langzaam te werk zodat je alles duidelijk krijgt uitgelegd.

Zo zie je bijvoorbeeld diverse oefeningen die speciaal gemaakt zijn voor de buik. Deze oefeningen zijn voor alle categorie sporters; ook als je pas gaat starten met de Kettlebell kun je fantastisch deze oefeningen doen.

Vergis je niet in de ‘kracht’ van de Kettlebell, je komt snel in verleiding om te denken dat een zwaarder gewicht Kettlebell goed is. Ook voor de buikspier oefeningen en trainingen geldt mijn advies: start met een lichtere Kettlebell om vervolgens op te bouwen naar een zwaarder gewicht. Op deze manier beloon jij jezelf voor de resultaten en zul je gestimuleerd blijven om door te gaan. En daar gaat het tenslotte om, toch?

Klik hier voor meer informatie over Buikspier oefeningen Kettlebell
Reacties zijn gesloten.