YouTube

Kettlebell Kopen

Kettlebell Kopen Tips

GEFELICITEERD ! Je bent voornemens om Kettlebell te gaan kopen. Ik kan het je van harte aanbevelen.

Sinds de ontdekking van Kettlebell (of eigenlijk herontdekking) zijn weer veel mensen gezonder gaan leven en fitter geworden. Het succes van de Kettlebell heeft ervoor gezorgd dat ontzettend veel aanbieders op de markt zijn gekomen die verschillende Kettlebell producten aanbieden.

Het zijn inmiddels zoveel aanbieders dat je door de bomen het bos niet meer ziet en niet meer weet of je eigenlijk wel een goed product koopt. Daarom kan (en wil) ik je graag een paar tips geven voordat Kettlebell gaat kopen.

Kies het juiste gewicht

Het is belangrijk om het juiste gewicht te kiezen. Dat klinkt logisch maar ook ik ben ervan uitgegaan dat de Kettlebell kunt vergelijken met Dumbells uit de fitnessruimte. FOUT ! Enerzijds komt dit ook de oefeningen en de variatie van de oefeningen. Anderzijds omdat je de Kettlebell anders vasthoudt. Een Kettlebell is namelijk een ijzeren bol met een soort handvat. Door deze vorm kun je ontzettend veel meer oefeningen doen met de Kettlebell in verhouding met een Dumbell. Ook de manier van ‘zwaaien’ is van belang en mede door het handvat zijn er veel variaties mogelijk. Natuurlijk is een lichter gewicht dan wel van belang om je lichaam in balans te houden. Advies: kies voor zekerheid en een lichter gewicht. Indien een tijd bezig en de oefeningen goed onder de knie hebt ga je met een zwaardere Kettlebell de oefeningen en trainingen uitvoeren.

Kies een goede Kettlebell Coach

Jesse van der Velde

Jesse van der Velde

Natuurlijk kun je ook Youtube dagelijks bekijken en op zoek gaan naar oefeningen, er is genoeg gratis te vinden. Het probleem, vind ik, is dat je niet zeker weet of jij deze oefening al aan kan. Meestal plaatst iemand een video indien hij deze oefening goed kent en de training behoorlijk onder de knie heeft. Daarbij ontbreekt het vaak over deskundige uitleg en loop je behoorlijk risico. Zeker bij Engelstalige video’s komt dit vaak voor.

Een bekende en ervaren Kettlebell Coach is Jesse van der Velde. Eigenlijk doet hij nog veel meer want hij heeft veel ervaring als Personal Coach. Hij is helemaal bezeten om mensen gezonder te laten leven en ze fitter te maken. Het enthousiasme spat van zijn trainingsvideo’s af zodat je gestimuleerd wordt om de oefeningen te volgen. Natuurlijk kan Jesse niet iedereen ontvangen om persoonlijk les te geven met de Kettlebell, daarom heeft deze Kettlebell DVD Workout gemaakt >>

KETTLEBELL DVD WORKOUT

Jesse van der Velde biedt voor iedereen de beste keuze in het kopen van een Kettlebell. Hij geeft duidelijke uitleg en een ruime variatie in de gewichten van de ‘ijzeren bollen’. Zowel voor dames als heren is er voldoende te kiezen, voor iedereen zit er het beste gewicht tussen. Ook als je gaat starten met trainingen en oefeningen kom je vanzelf uit bij de DVD’s van Jesse. Hij is niet voor niets: de beste Kettlebell Coach van Nederland (en dat terwijl hij een Belg is….).

ps: De Kettlebell DVD-Workout met Kettlebell wordt geleverd in Belgiƫ & Nederland door de postbode in een discrete verpakking.

 

Reacties zijn gesloten.