YouTube

Welke Kettlebell Moet Ik Kopen ?

Welke Kettlebell Moet Ik Kopen ?

Een hele goede vraag is natuurlijk welke kettlebell jij moet kopen wanneer je gaat starten met het oefenen / trainen met de Kettlebell.  Hoe graag wij ook een eenduidig antwoord willen geven spijt het ons om te vertellen dat dit niet zomaar lukt, maar we hebben natuurlijk ook aan een oplossing gedacht. Het daadwerkelijk gewicht van de ideale kettlebell is namelijk afhankelijk van jouw gestel, je lichaam en in hoeverre je fit bent en of je gewend bent om gewichten te tillen gedurende je dagelijkse werk. Iemand die veelal kantoorwerk doet is natuurlijk minder met zijn/haar lichaam bezig dan iemand in het magazijn (over het algemeen dan).

Kettlebell Gewichten

Er zijn vele soorten en maten van gewichten voor de Kettlebell. Laten we hier een simpele opsomming geven van de meest voorkomende gewichtsklasses:

Kettlebell Gewicht Kiezen

Kettlebell Gewicht Kiezen

– 2 kilo

– 3 kilo

– 4 kilo

– 6 kilo

– 8 kilo

– 10 kilo

– 12 kilo

– 14 kilo

– 16 kilo

– 18 kilo

– 20 kilo

– 24 kilo

– 28 kilo

In een uitzondering zijn er ook nog zwaarder kilo’s verkrijgbaar echter zijn deze uitsluitend geschikt indien je al echt beschikt over veel ervaring met kettlebell oefeningen. Indien dat niet het geval is raden wij dit ten strengste af en adviseren wij jou om eerst te wennen aan het gewicht van de kettlebell. Indien je al een tijdje hebt getraind in de sportschool met gewichten kun je deze gewichten NIET vergelijken met de gewichten van de kettlebell. Het effect van een los element zoals de kettlebell is en de beweging heeft een enorm sterk effect op het gewicht.

Kettlebell Gewicht Advies

Op de eerste plaats volgt hier een disclaimer; dit advies is slechts een inzicht zoals wij dit kunnen inschatten op afstand en zonder jou te kennen. Het is een algemeen advies en elke situatie en persoon is anders en kan anders worden ervaren. Bij twijfel kies je een lagere kilo om te starten.

4 kilo kettlebell -> voor vrouwen vanaf 60 jaar of vrouwen die al een lange tijd niet meer aan sport hebben gedaan of lage belastbaarheid of lichte rugklachten hebben

8 kilo kettlebell -> voor vrijwel alle vrouwen, ongeacht sport niveau en blessurevrij zijn

12 kilo kettlebell -> vrouwen die al eerder met de kettlebell hebben gesport, of die zeer getraind zijn. Ook geschikt voor mannen 65+ jaar of die lang niet meer aan sport hebben gedaan danwel een zeer lage belastbaarheid hebben.

16 kilo kettlebell -> is voor vrijwel alle mannen, ongeacht hun sportniveau en blessurevrij zijn

 

Klik hier voor meer informatie over de gewichten van Kettlebell

 

 
Reacties zijn gesloten.