YouTube

KettleBell Oefeningen

Kettlebell Oefeningen DVD

Kettlebell Oefeningen DVD

 (Klik Hier Voor DVD KettleBell Oefeningen)

KettleBell Oefeningen zijn gemakkelijk

Voor iedereen die overweegt om te starten met fitnessoefeningen moet weten dat het werken met Kettlebell’s heel gemakkelijk is. Zowel gevorderden maar zeker ook starters hebben ervaren dat de Fitness Oefeningen met de Kettlebell zeer praktisch en handig zijn. Indien je de juiste voorbereiding treft zijn er geen beperkingen mogelijk en kunnen zowel mannen als vrouwen aan hun gezondheid en lichaam werken door gebruik te maken van de Kettlebell.

Ervaringen met de Kettlebell

De ervaringen met de Kettlebell zijn zeer positief. Zowel de heren en zeker de vrouwen kunnen gemakkelijk fitter worden en aan hun lichaam werken met deze ‘ijzeren bollen’. Er zijn diverse gewichtsklassen waardoor iedereen zijn eigen niveau kan kiezen. Zo kan een starter met een kleinere kiloklasse beginnen en gevorderden gaan doorgaans voor de zwaardere kilo’s.

Fitnessoefeningen met de Kettlebell

Gelukkig is het mogelijk om veel oefeningen uit te voeren met de Kettlebell. Zo wordt je hele lichaam getraind met (bijna) elke oefening. Dit komt omdat je werkt met een los gewicht ipv een fitnessapparaat. Indien je gewend bent om te trainen met een fitnessapparaat zul je in het begin merken dat je hele lichaam actief is tijdens de oefeningen met de Kettlebell. Dit komt omdat je eigenlijk de lichaam in on-balans brengt als je het gewicht verplaatst. Een bekende oefening met de Kettlebell is de ‘gewichtsbol’ tussen je benen tot boven je hoofd te brengen. Als je dan rekening houdt met bijvoorbeeld 12 kilo dan zal je lichaam behoorlijk moeten werken om je stabiel te houden zodat je niet omvalt. Dit is een goed teken omdat hierdoor veel meer spieren worden geactiveerd dan indien je werkt met een fitnessmachine.

Kijk hier voor enkele voorbeelden van Kettlebell oefeningen.
Reacties zijn gesloten.