YouTube

Platte buik met Kettlebell

Platte buik trainingen met de Kettlebell

Iedereen weet hoe moeilijk het is om een platte buik te houden of te krijgen. We hebben allemaal geleerd dat je snel een platte buik krijgt door oefeningen of trainingen te doen. Het probleem van deze informatie is dat het niet juist is. Ik bedoel: de informatie is niet juist. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat je een platte, strakke buik krijgt door o.a. situps te doen. Liggen op je rug, handen in je nek en jezelf omhoog ‘trekken’ richting je knieen. Nu weten we beter !

Een van de gemakkelijkste manieren om een strakke en platte buik te krijgen is draaien ! Door je middel te draaien moet je lichaam op die plaats gaan verbranden om plaats te maken voor een goede draai. Nu hoor ik je denken; draaien? Ja, draaien ! Of tenminste zijwaartse bewegingen zoals dansers doen. Ik heb nog nooit een goede danser gezien met een dikke buik.  Dat komt door de ‘draaiende’ beweging van de buik, of tenminste van dat lichaamsdeel waar de buik zich bevind.

Nu zijn er heel veel mogelijkheden om ’t middenrif te draaien, maar na een half minuutje is de lol ervan af en wil je stoppen. De verveling is ontzettend snel als je bijvoorbeeld een oefening doet met een stok. Zo niet met de Kettlebell ! De kettlebells zijn ideale apparaten om te gebruiken voor je buiktraining. Zo kun je heel gemakkelijk een leuke oefening doen met de Kettlebells in een draaiende beweging. De oefening gaat als volgt:

  1. ga met je benen wijd staan
  2. neem de kettlebell
  3. maak een 8-vormige beweging met kettlebell door je benen heen
  4. Buikspieren Oefeningen

    Buikspieren Oefeningen

De 8-vormige beweging wordt gemaakt door de kettlebell onder je lichaam door te steken, achter het been naar voren te halen om vervolgens weer onder het kruis naar de achterkant van het andere been te steken.

Deze oefening is super, zeker na een paar keer oefenen !

En deze oefening lijkt ook eenvoudig maar vergis je niet. Afhankelijk van je gewicht is het zwaar. Daarom adviseer ik je om met een licht gewicht Kettlebell te starten om vervolgens op te bouwen.

Wil je meer weten over Oefeningen met de Kettlebell ?

Klik hier voor de Kettlebell DVD Workout
Reacties zijn gesloten.