YouTube

Kettlebell Beginner Vrouw

Kettlebell Beginner Vrouw

Ben jij een vrouw en wil je beginnen met de Kettlebell Training ? Proficiat, het zal je leven – en je lichaam – veranderen want trainen met de kettlebell is het beste wat je kan overkomen.

Het trainen met de Kettlebell is ideaal voor vrouwen want je hoeft er het huis niet voor uit. Gewoon thuis de oefeningen doen in je eigen vertrouwde omgeving. Geen dure fitness abonnementen – waar je toch geen gebruik van maakt – maar trainen wanneer het jou uitkomt !

Beginnen met de Kettlebell voor Vrouwen

Vrouwen hebben steeds minder tijd om te gaan trainen of fitnessen. Het kan komen door het werk, de huishouding, opvoeding van de kindjes of de combinatie van dit alles. Daarbij heb je ook niet altijd tijd als de lessen zijn ingepland. Liever wil je trainen op de momenten wanneer het jou uitkomt, toch ?

De kettlebell workout zijn ideaal voor vrouwen die willen trainen wanneer en waar het hun uitkomt.

Wanneer je gaat starten met het trainen van de kettlebell is het goed om enkele, belangrijke tips in de gaten te houden. Het allerbelangrijkste is natuurlijk jouw gezondheid. Kun je (en mag je) met de Kettlebell trainen? Als dit zo is dan lees snel verder.

Trainen met de Kettlebell voor Vrouwen

Oke, je bent gezond en wilt trainen met de kettlebell, wat nu ? Het gewicht ! Er zijn diverse verschillende gewichtsklasses voor de kettlebell. Meestal is deze opgebouwd per 8 kilo en verder. Dus 8, 16, 24 kilo etc.

Voor vrouwen – in een normale situatie – raden we de 8 kilo versie aan.

Een probleem wat vaak voorkomt is dat men te zwaar gewicht pakt om te starten. Doe het andersom !

Start met een licht gewicht en bouw het op zodra je lichaam hiervoor klaar is. Daarom start je met het ideale gewicht voor vrouwen: 8 kilo. Je zal zien dat dit ruim voldoende is.

Verder is het belangrijk om de oefeningen op de juiste manier, in de juiste houding, uit te voeren. Vergis je niet want, ook met 8 kilo kettlebell, maak je een behoorlijke “swiep”. Er komen sterke krachten los wanneer je eenmaal de vaart erin hebt zitten en de kettlebell begint te zwaaien.

Op de DVD box legt Jesse precies uit wat de perfecte houding is voor trainingen te doen met de Kettlebell. Hij doet dat aan de hand van enkele vrouwelijke assistentes zodat alles heel duidelijk is.

Klik op de video om te starten met instructies:
Reacties zijn gesloten.