YouTube

Hoeveel kilo kettlebell voor vrouwen

Hoeveel kilo Kettlebell voor vrouwen

Een van de meest gestelde vragen over Kettlebell voor vrouwen gaat over gewicht van de Kettlebell. Hoeveel kilo gewicht is het beste voor vrouwen ? Natuurlijk is dat afhankelijk van jouw persoonlijke situatie maar ik kan je helpen met enkele eenvoudige tips.

Kettlebell Vrouwen

De laatste jaren is de kettlebell razend populair geworden bij vrouwen, en terecht want dit “apparaat” is geweldig als het gaat om snel resultaat te krijgen. Je traint er je hele lichaam mee en verbrand razendsnel vetrandjes, vooral rondom je buik en benen (en dijen).

De meest gemaakte fout bij het kopen van een Kettlebell is het gewicht. Daarom volg je het beste dit advies:

  • 8 kilo kettlebell voor gezonde, normale vrouwen
  • 4 kilo kettlebell voor oudere vrouwen of vrouwen die al vele jaren niet hebben getraind.

Nu klinkt dat weinig; 4 of 8 kilo maar geloof me – je maakt een fout als je een zwaarder gewicht kettlebell koopt.

Als je gaat starten, je bent dus een beginner en vrouw, is 8 kilo zwaar genoeg. Sterker nog; ik daag je uit om het een half uur vol te houden op een stevig tempo. In het begin gaat je dit niet lukken. Je zal snel buiten adem komen en merken dat 8 kilo kettlebell zwaar genoeg is.

Kettlebell Gewicht Kiezen

Dus maak de juiste keuze zoals hierboven omschreven en je zal blij zijn. Mocht je – na enkele maanden – meer gewicht aan kunnen kun je altijd een zwaarder gewicht kopen. Dit kun je dan in de winkel doen want je hebt deze DVD box van Jesse toch al huis met alle kettlebell oefeningen.

Dat is trouwens de beste tip over kettlebell: zorg ervoor dat je de oefeningen goed gaat doen vanaf het begin. Deze Kettlebell DVD Workout van Jesse helpt jou hierbij. Het is de investering waard, geloof me; ik heb het ook gedaan en me een boel ellende (blessures) bespaart.

Kettlebell Workout DVD Box incl. Super Vetverbrander

Kettlebell Workout DVD Box incl. Super Vetverbrander
Reacties zijn gesloten.