YouTube

Starten met Kettlebell

Starten met Kettlebell

Ben je van plan om te starten met Kettlebell Training ? In dit artikel geef ik jou tips hoe jij het beste kunt starten met de oefeningen en geef ik je tips welke kettlebell trainingen het beste zijn als je gaat starten. Want hoewel de kettlebell voor iedereen geschikt is, dus voor vrouwen en mannen, is het wel belangrijk om te weten hoe jij de beste kettlebell kunt kiezen en waarop je moet letten om blessurevrij te blijven.

Thuis Kettlebell Training

Steeds meer mensen ontdekken de kracht en handigheid om de kleinste fitness studio in huis te halen. Dit fitness wonder is slechts 15 – 20 cm doorsnede en past daarom overal, in elke huiskamer. Wanneer je dan tijd vind om te trainen neem je de bol, zet de trainings dvd in de speler en start met je eigen personal coach de oefeningen te doen. Je hebt dus geen duur sportschool abonnement meer nodig om te werken aan een fit en gezond lichaam. Je kunt het gewoon vanuit huis gaan doen en blijven doen.

Kettlebell Kopen

Een kettlebell kopen levert vaak meer vragen op, met name het gewicht van een kettlebell kan vragen oproepen. Deze gegevens zijn van de bekende kettlebeltrainer Jesse van der Velde:

4 kilo kettlebell: Vrouwen 60+, of lang niet aan sport gedaan, of lage belastbaarheid of lichte (rug)klachten.

8 kilo kettlebell: Vrijwel alle vrouwen, ongeacht sport niveau. Blessurevrij.

12 kilo kettlebell: Vrouwen die al eerder met de Kettlebell hebben gesport, of die zeer getraind zijn. Mannen 65+, of zeer lang niet aan sport gedaan, of zeer lage belastbaarheid.

16 kilo kettlebell: Vrijwel alle mannen, ongeacht sportniveau. Blessurevrij.

Wij vullen hier graag aan toe; bij twijfel kies je beter een lager gewicht om vervolgens een zwaarder gewicht te kiezen zodra jij meer ervaring en kracht hebt gekregen.

Wanneer je meer wilt weten over het starten van de kettlebell adviseren wij deze website: kettlebell training starten

Kettlebell Workout DVD inclusief Kettlebell

Kettlebell Workout DVD inclusief Kettlebell
Reacties zijn gesloten.