YouTube

Rugspieren Trainen

Rugspieren Trainen

Rugspieren trainen is een onbekend fenomeen. Toch krijgen we steeds meer vragen over manieren om je rugspieren te trainen. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen dat het mooi is om ook je rugspieren te trainen. Niets is zo lelijk om te zien dat iemand 1 spiergroep zeer sterk heeft ontwikkeld en andere spiergroepen heeft ‘verwaarloosd’. Dit is zonde en wij vinden dat niet mooi.

Verschillende manieren voor rugspieren trainen

Er zijn verschillende manieren om rugspieren te trainen. Voor thuis kun je starten met pushups, de aloude methode ! Gewoon, eenvoudig en simpel. Doe elke dag 10-30 pushups in de ochtend. Door pushups te trainen ga jij de rugspieren activeren en zul rugspieren kweken. Begin eenvoudig met de handen ter hoogte van je schouders, zet je voeten niet te breed neer en start met pushups. Doe deze oefening in een rustig tempo, het is geen wedstrijd! Indien je deze oefening wilt verzwaren zet je de voeten verder uit elkaar, je zult merken dat dit al zwaarder is.

rugspieren training oefening met de kettlebell

Een andere manier voor het trainen van je rugspieren is pullups. Maak gebruik van een horizontale buis die stevig is verankert of is vastgemaakt aan een stevig stellage. Vervolgens trek jij je eigen lichaam omhoog tot aan de kin en laat je weer rustig terugzakken. Doe dit zo vaak mogelijk als je kunt, en dat valt vies tegen (geloof mij 🙂 )

Indien de deze pullup oefening wilt verzwaren doe je de benen kruisen. Hierdoor kun je minder kracht vanuit je onderlichaam gebruiken en komen alle krachten vrij vanuit de armen en rugspieren.

De beste manier van rugspieren trainen

Wij vinden de beste manier om rugspieren te trainen is een combinatie van bovenstaande manieren EN de kettlebell. Zo zijn er veel mogelijkheden van de kettlebell voor rugspieren trainen. Alle oefeningen kun je thuis doen, in je vertrouwde omgeving. Zonder extra kosten van sportschool of personal trainer. De oefeningen kun je meteen doen, nu al ! Dus wat houdt je tegen? Start met rugspieren trainen zonder fitnessapparatuur of koop een kettlebell met ketllebell trainingsvideo’s die jou verder helpen om een gezond en mooi lichaam te krijgen.

 
Reacties zijn gesloten.